HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. | Postacím: 1531 Budapest, Pf. 85. | Telefon: 06 1/365-1660; 06 1/381-0765 | E-mail: info@hyd.hu
      
Kosár: 0 tétel tétel van a kosárban Összesen: +Szállítási költség:

A Preventáról

A Preventa egy hat tagból álló csökkentett deutériumtartalmú ivóvíz termékcsalád nemzetközi védjeggyel védett neve. A csökkentett deutériumtartalmú ivóvizek a természetes értéknél kevesebb deutériumot tartalmaznak (125 ppm-től 25 ppm-ig), a csökkentés mértéke meghaladja a deutériumkoncentráció természetes ingadozásának mértékét.

 
A deutérium, más néven nehézhidrogén, a hidrogén természetben előforduló stabil – nem sugárzó – változata. Míg a hidrogén atommagja egy protont tartalmaz, addig a deutérium atommagjában a proton mellett egy neutron is található.
 
Preventa csökkentett deutériumtartalmú ivóvizek:

A Preventa a világ első csökkentett deutériumtartalmú ivóvíz termékcsaládja, mely a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. nemzetközi szabadalma alapján került kifejlesztésre és 1999 óta kaphatóak Magyarországon. A Preventa termékek eddig a világ több mint 50 országába jutottak el.A magyarországi vizek deutériumtartalma 140-150 ppm közötti. A víz deutériumtartalmának meghatározásakor a „ppm” egység használatos (parts per million), mely azt mutatja meg, hogy egymillió hidrogénatomból (H) hány tekinthető deutériumnak (D), illetve egymillió vízmolekula (H2O) közül mennyi a nehézvíz-molekula (D2O).

A Preventa csökkentett deutériumtartalmú termékek címkéjén feltüntetett számok az adott termék deutériumkoncentrációját mutatják meg. Ennek megfelelően pl. a Preventa 125 125 ppm, a Preventa 105 105ppm, a Preventa 85 pedig 85 ppm deutériumot tartalmaz.

 

Amatőr és profi sportolóknak:
 

A deutériummegvonás pozitív élettani- és a teljesítőképességre gyakorolt hatását sportegészségügyi vizsgálatok keretében is megvizsgálták. A résztvevő  válogatott evezősök a vizsgálat ideje alatt Preventa csökkentett deutériumtartalmú ivóvizet fogyasztottak, az  élsportolókat a szokásos terheléses vizsgálatnak vetették  alá. A Preventa-csoportba tartozó sportolók jobb  élettani paraméterek mellett tudták teljesíteni a  terheléses feladatokat.
 

A deutériumkoncentráció-csökkenést követően a szövetek kevésbé kerültek oxigénhiányos állapotba, a glükóz mobilizáció és -felhasználás javult, a sejtek  metabolikusan jobban tudták kompenzálni a terheléskor jelentkező hatásokat. A vizsgálatok eredményei  összhangban voltak a sportolók szubjektív tapasztalataival, mely szerint a Preventa-fogyasztást követően javult a teljesítményük, gyorsabban regenerálódtak, és kitartóbb fizikai leterhelésre voltak képesek. A Preventa – fokozott fizikai igénybevétel mellett – alkalmas lehet a szervezet teljesítőképességének fokozására.

 

Györe I., Somlyai G. (2005) Csökkentett deutérium tartalmú ivóvíz hatása a teljesítőképességre sportolóknál.

Sportorvosi Szemle/46/1:27-38.A csökkentett deutériumtartalmú élelmiszer-készítmények gyógyszernek nem minősülő termékek, így ezeknek a hatályos jogszabályok szerint gyógyhatás nem tulajdonítható!

Hagyjon üzenetet!